Det är inte alltid en dans på rosor

Nu tänker jag skriva ett lite mer personligt inlägg. Ett sånt som man egentligen gruvar sig lite för att skriva, men det är skönt att skriva av sig även om det inte alltid bara är roliga saker.
 
Nä livet är inte bara lätt och en dans på rosor. Inte heller har man ett leende på läpparna jämt. Jag som snart gått skola i sammanlagt 15år med i princip inget uppehåll (jobbade 4,5 månad mellan gymnasiet och att jag började på universitetet) börjar nu känna att jag är ruskigt skoltrött. Har aldrig haft problem med det förr men senaste månaden har ångesten och stressen samt omotivationen bara sköljt över mig. Det är inte roligt, jag orkar inte och hjärnan vill inte ta emot allt jag behöver lära mig. Och det är en skitjobbig känsla. 
För på universitetet är det ingen som kommer ta hänsyn till att du är skoltrött, här vandrar kurserna på och klarar du det inte blir du tvungen att sluta.
 
Nä så fan heller att jag tänker sluta! Jag ska klara det här, med ca 7 månader kvar tänker jag inte ge upp inte när jag tagit mig såhär långt. 
 
Och inte nog med skoltröttheten så börjar stressen över att snart vara färdig sjuksköterska och komma krypande. Med frågor som Hur ska jag klara av yrket? Jag kan ju ingenting! Varför har jag ens valt att göra det här? Kommer jag bli en bra sjuksköterska?
Alla tankar och funderingar bara sköljer över mig vilket gör de väldigt svårt att fokusera och orka med tentapluggandet. Och när jag inte orkar plugga kommer ytterligare ångest och skuldkänslor för att man vet att man då inte kommer atr klara tentan. Ja så det byggs bara på..
 
Det enda jag vet är att det bara är att kämpa på i sin egen takt, om man inte klarar det så är de bara ladda om till omtenta. För det ska gå! Lyssna på kroppen och inte bränna ut sig, har provat det en gång och det slutade med att jag blev liggandes hemma i två veckor då jag inte orkade med nått alls.
I januari 2019 ska jag ta examen och jag ska bli legitimerad sjuksköterksa!!Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

lalliiz.blogg.se

Hej! Laila heter jag och är 22 år. Jag bor i Skellefteå tillsammans med min sambo och våran dotter, samt våra tre katter. Jag är nyutbildad sjuksköterska men just nu är jag mammaledig. Här får ni följa min vardag och mina intressen, eller ja lite allt möjligt för den delen!

RSS 2.0