Typiskt helg

Söndag och helgen är snart redan ett minne blått... Är inte det rätt typiskt endå? Känns som att man knappt hinner stanna av och varva ner innan man ska varva upp inför veckan igen 😓
Jaja på måndag väntar då ny praktikplats, nu blir det 2 veckor hemsjukvård. Sedan väntar skola i några veckor.
 
Hade planerat att hinna så mycket nu i helgen men känns inte som jag hunnit nått alls 😂 Jaja har iallafall börjat bli frisk från enu en helvetes förkylning så igår blev det faktist ett lättare styrketräningspass. Åhh så skönt att få använda kroppen igen, blir ju sjuk så länge i taget nu mera så känns som alla muskler hinner försvinna så man får börja om från noll när man blir frisk 😅 Men det är bara kämpa på och försöka anpassa sig till gravidkroppen och hoppas att den blir lika medjölig som den varit innan graviditeten till nästa år (är kanske att hoppas på för mycket, men man ska leva på hoppet 🙈)
 
Ja nu funderar jag på om jag ska fara och träna lite idag också eller om jag ska sjunka in i NKSE plugget igen 🤔 
Svårt val..😂🙈 
 
Nu börjar bebiskulan vara svår att dölja till och med i highwaist träningskläder 😂 Ja det är ju på tiden då vi idag är i vecka 22 +3.
 

Torsdag

Torsdag idag vilket betyder att det snart är helg! 😁
Oj så skönt det ska bli, då jag blivit jätteförkyld men endå försöker hålla masken på praktiken för att det är såå dumt om jag missar en massa och måste försöka ta igen det sen. 
Imorgon har jag bedömningssamtal 😅 Hoppas det går bra och att man inte blir totalt sågad. Skämt och sido det tror jag inte, men man vet ju aldrig. Har då bedömt mig själv (det måste vi göra) och fixat klart uppgiften som vi hade också.
 
Och lilla bebben i magen då 👶
Vecka 22 idag (21+0), nu kanske jag slutat kräkas 🤢 Kräktes senast förra helgen, men har dock kännt av illamående i veckan. Hoppas hoppas det slutar nu, är verkligen såå less. 
Sparkas och rör sig gör hon då 😂 Ibland funderar jag seriöst vad hon har för sig då hela magen bubblar och rör sig. Men det är mysigt (sålänge hon inte sparkar på min urinblåsa 😂) Om ca 3 veckor är det då dags att fara till barnmorskan igen och då ska magen mätas och lite prover ska tas. Har ju ingen jättemage nu heller men en liten kulla syns om jag har en tajt tröja 🤰
 
Nu blir det sängen för min del då förkylningen gör mig supertrött 😴 
Gonatt! 💕

Termin 6 har startat!

Måndag och skolan har nu dragit igång!
Jag börjar med 5 veckors praktik (3v vårdcentral + 2v hemsjukvård) sedan blir det skola i några veckor för att sen igen kasta sig ut på praktik och praktist NKSE prov (vilket är vårat slutprov som vi gör en del praktist och en del teoretiskt).
Alla som gått sköterskeutbildningen som jag pratat med sa åt mig att i termin 6 då faller allt på plats. Och vet ni att trots att det är första dagen på vfu:n idag så känner jag lite så. Jag vågar mer, jag kan tänka logiskt och kan se en helhet (kanske inte alltid men ofta) samt göra bedömningar och känna mig ganska säker på vad jag behöver ställa för frågor för att sammla så mycket viktig fakta som möjligt. Känns riktigt kul faktist!
 
I övrigt har dagen varit jättebra! Superfin personal på praktikplatsen och jag känner mig väl mottagen och välkommnad. 
Lillan i magen har varit väldigt livlig och gjort en hel del akrobatiska konster i magen idag, funderade starkt på om hon försökte sparka ut urinblåsan från min kropp idag (tog fan ont 😂). 
Nu är jag då så sjukt trött att jah ska göra en relativt tidig kväll och gå och lägga mig 😴 Gonatt! 💕
Lillkulan växer sakta men säkert ^^ 

lalliiz.blogg.se

Hej! Laila heter jag och är 22 år. Jag bor i Skellefteå tillsammans med min sambo och våran dotter, samt våra tre katter. Jag är nyutbildad sjuksköterska men just nu är jag mammaledig. Här får ni följa min vardag och mina intressen, eller ja lite allt möjligt för den delen!

RSS 2.0