Snö...

Nä men asså på riktigt, nu faller det nått sånt där vitt konstigt från himlen 🤔 Usch.. Hatar snö ja jag hatar nog vintern överlag, för skiten försvinner ju ALDRIG.. Ja jag vet att jag överdriver en smula (gannska mycket) men på riktigt.. snö?? Vad är det ens bra för??
Tror helt ärligt att det har med att det snöar idag gör att jag blir väldigt otaggad på allt. Borde fara och handla lite, men vill inte gå ut. Borde åtmimstone gå ut och ta mig en promenad men nej jag vill verkligen inte gå ut.. 🌨❄
 
Ja så vad gör jag istället? Sitter hemma och pluggar för den där sablarns NKSE tentan vi har den 14 november (och äter choklad, ja för det är ganska gott 🙈) Då plugga känns som det bästa alternativet för att slippa gå ut då är de typ illa. Brukar annars hitta på allt möjligt annat för att slippa plugg, städa brukar aldrig vara roligare 😂
Men men så får de väl vara ibland 😊
 
Klarade föresten katastrofmedicin tentan 😊 Inte för att den va svår men endå rätt skönt att veta att man då "bara" har NKSE tentan kvar utöver 2 inlämningsuppgifter och det fruktade praktiska delen av NKSE 😖 Ingenting i rest liksom (eller ja än iallafall). Nä nu ska jag ta och plugga vidare i mitt plugg som aldrig tar slut 😅
Wish me luck! 📚✏

Min graviditet

Jag sa ju att jag skulle ta och skriva ett specifikt inlägg om min graviditet och tankarna runt i kring en del saker. Så tänkte att det passar ju bra nu när vi idag gick från tresiffrigt till tvåsiffrigt antal dagar kvar till bf.
Så sjukt ca 99 dagar kvar! Kan ju bli mer men kan också bli mindre det får vi ju se 😊
 
Hur har livet varit sedan jag blev gravid
Jag mådde ju först ganska bra, fram till vecka 7-8 va jag typ precis som vanligt faktist. Inte direkt trött eller nått, kunde vara lite öm i magen men inte så farligt endå.
 
Eftee vecka 10 brakade helvetet lös 😂 Jag mådde illa på morgonen (avhjälpte dock detta med att ta ett kex innan jag ens klev upp ur sängen) Att borsta tänderna va ju ett skämt, kunde alltså trigga kräkreflexen så pass att jag spydde om jag borstade för länge långt bak i munnen eller att det blev för mycket skum av tandkrämen 😅 Sen började ju mitt illamående triggas av andra saker, så som lukter, konsistenser på mat och ibland bara kom illamåendet som en blixt från klar himmel. Det var jobbigt! Fick alltid ha kräkpåse med mig vars jag än gick men det blev också en del toalettkramande. Här började jag även vara mer trött och slut och hade behov av att sova lite extra eller iallafall vila en stund på dagen.
 
Efter vecka 18-20 började jag känna mig bättre. Kunde och kan fortfarande kräkas om jag är stressad, har sovit dåligt m.m.  Men det är inte alls lika ofta längre. Kan även nu börja träna normalt igen. Så ja nu mår jag väl rätt bra faktist. Kan ju bli väldigt trött från ingenstans, samt få ganska ont i kroppen av att vara stilla länge (exempelvis genom att åka buss 2 timmar till umeå) och ja sen är det ju de förbanade toalettspringandet nattetid... Meeen det är acceptabelt och man vänjer sig fort 😊 (Som tur är)
Är ju nu också väldigt infektionskänslig, blir ju typ sjuk av att se nån vara förkyld 😂 Och det är också jävligt drygt då jag innan va sjuk kanske 1-2 ggr per år och nu åker jag dit på det titt som tätt.
 
Träning och kroppen
Nu när jag faktist mår ganska bra försöker jag komma iväg och träna åtminstone 3 ggr/veckan. Och jag kan ju fortfarande träna i princip som tidigare. Bara att jag inte gör övningar som trycker på magen eller tränar för att bygga muskler. Jag tränar så gott som lika tungt (får jag göra för min barnmorska så länge det känns bra). Jag tränar heller inte mage på samma sätt som tidigare.
Som de flesta sett är jag ju inte specielt stor om magen trotts att jag gått så länge som ja gjort. Men det ligger i släkten att bära långt bak, samt att jag ofta är mindre på morgonen och det beror även på vad jag ätit under dagen. Jag har ju så gott som ingen bukmuskeldelning men jag tänker att det nog kommer när magen (om det nu blir så) blir större. Rent viktmässigt är jag inte direkt orolig, man ska ju gå upp i vikt när man är gravid. Vissa går upp mer andra går upp mindre, sen beror det på så många olika faktorer också ex om man samlar mycket vätska, vad man vägde innan osv. Själv har jag gått upp 4kg och är inställd på att det kommer bli mer ju längre tiden går och de är okej.
 
Kost
Äter precis som tidigare typ. Tänker mig för med kosttillskott och energidryck men har inte slutat helt med nått. Och ja jag äter både bra och onyttig mat, jag äter godis om jag känner mig sugen på det och jag har mina cravings ibland på diverse saker. Ett tag var jag såld på vindruvor, ett tag var det skorpor med ost, marabou apelsinkrokant 😍, äppelpaj hade jag här i veckan. Så jag det varierar lite, men det är inget extremsug jag får utan jag är bara sugen på det. Vissa saker som exempelvis skorporna var det enda jag ville ha till frukost ett tag och ja då fick de vara så.
 
Förlossningen
Jag är väl egentligen inte oroad men jag tycker det känns jobbigt. Jag har hög integritet, har jobbigt med att bli tagen på av okända personer och jag HATAR att vara patient! Så att ha folk uppkrupna i huffamuffa känns väldigt jobbigt och är verkligen inget jag ser fram emot. Jag kommer säkert vara ett helvete att ha och göra med och dem kommer säkert fira när jag väl far hem 😅 Meen det är också nått jag kommer förvarna dem om och ja det får dem bara acceptera helt enkelt. 
I övrigt känns det väl okej, jag kommer ta allt som de kommer och tänker inte försöka bestämma nu vad jag ska har för smärtlindring, ställningar osv.
 
Det jag dock har bestämt är att Robin ska vara med (såklart), kommer mest troligen även ha med mig min mormor (om hon hinner/kan komma upp då). Annars blir det bara Robin. 
Det kommer bli sen avnavling på bebisen, vilket innebär att jag inte vill att navelsträngen klipps förens den är helt vit och har slutat pulsera. 
Men det är nog bara det som är helt bestämt än så länge. Funderar även på att filma lite och göra förlossningsberättelse, då jag har tyckt att det varit så kul att se andras. Men också för att själv sen kunna titta på i efterhand.
 
Ja de var väl ungerfär det. Har nån någon annan fundering så är det ju bara fråga 😊 Nu ska jag försöka plugga lite och äta middag. 
Puss så länge! ❤
 
 

13 Oktober

Lördag och jag har varir förvånatsvärt effektiv idag. Ibland förvånar jag mig själv med all ork som helt plötsligt verkar kunna infinna sig 😅
Jag har både tagit ordentlig sovmorgon (kom i säng typ 04 igår 🙈), städat lägenheten, pluggat, fixat portfolio + personligt brev inför nästa praktik och tränat. Känner mig endå ganska duktig 😊👌
 
Tänkte att jag skulle uppdatera er liten om det lilla livet i magen också. Är alltså i vecka 26 (25+2) sjukt att det bara är ca 14 veckor kvar tills vi får träfffa våran lilla tjej 😅 Nu har jag och Robin börjat idespruta på olika namn så kommer vara intressant och se vad det kommer bli tillslut.
Hon är nu ca 31 cm lång och väger ca 810g i början på veckan och ca 930g i veckans slut. Det är full rulle därinne mellan varven och då kan det se ut som att jag har typ en ailien därinne 😅 Men börjar också märka att hon börjat göra sig en dygnsrytm, då hon vissa tider under dagen är helt stilla. Har märkt att jag kan "provosera" fram rörelser genom att lysa på magen med en lampa (då sparkas hon till svar) vilket inte är så konstigt då hon nu kan skilja på ljus och mörker samt börjat öppna ögonen nu.
Magen är fortfarande inte så stor. Den blir lite mer svullen då jag ätit men såhär ser den ut på morgonen ^^
 
Kommer göra ett lite mer graviditets fokuserat inlägg nån dag där jag berättar om träning, syn på kroppen, förlossningstankar osv 😊
 
Nu ska jag bara chilla i väntan på att Robin kommer hem från jobbet. Så soffhäng är ett faktum 😉👌

lalliiz.blogg.se

Mitt namn är Laila, jag är 20år och pluggar till sjuksköterska. Jag bor i Skellefteå tillsammans med min sambo och mina två älskade katter. Detta kommer bli en blogg om lite allt möjligt i mitt liv. Se vad jag har för mig om dagarna, hur mitt plugg går, min vardag när jag inte pluggar osv osv.

RSS 2.0