Att motivera sig själv!

Måndag, ny vecka och nya tag!
Tänkte ta och skriva lite om hur jag motiverar mig till träning såväl som till plugg.
 
Vi börjar med träning: Är jag alltid på tipptopp och alltid taggad på att träna?? Nä verkligen inte! Jag har dagar då soffan är mer tilltalande än skivstången på gymmet, och det är helt okej att känna så. Men jag brukar tänka efter och fundera på varför soffan känns skönare än gymmet, är det för att jag är trött/haft en stressig dag med mycket plugg eller är det bara så att jag är lat helt enkelt. Ibland är det helt okej att ligga kvar i soffan, man ska lyssna på kroppen. MEN.. är der bara så att jag är allmänt lat brukar jag försöka pallra mig till gymmet endå, för när jag väl är där så är det ju ganska skönt och jag tycker ju faktist att det är sjukt kul att styrketräna!
Så kontentan är alltså: Lyssna på kroppen om du uppenbart är för trött eller har haft en stressig dag. MEN va inte rädd att släpa dig till gymmet om du uppenbart bara är lat, omotivationen släpper oftast och efteråt känns det sååå bra!
 
Skolan och plugg då: Haha jag är sääämst på att plugga! Skulle nog ärligt säga att distans hade blivit rätt besvärligt för mig 😂 Jag är duktig på att skjuta på det mesta och tentaplugg... 😂😂😂 1 vecka innan är väl okej?? 
Nä seriöst ibland måste jag verkligen ta mig i kragen för att verkligen börja plugga. För det är ofta problemet, precis som med gymmandet. Att komma igång!! För när jag väl börjat då flyter det på bra. Är nog det som gör att jag faktist klarat den här utbildningen också, när jag väl pluggar då pluggar jag med 100% fokus! Och det är ofta då jag lär mig som bäst.
Men jag tror att om man är som mig måste man ha accepterat att en omtenta inte är hela världen. Jag är ganska till freds med att veta om min motivation till plugg har varit dålig inför en tenta så är en omtenta ofta ett faktum. Inte alltid men det händer, och det är okej! Jag gör dock alltid alla tentor trotts att jag inte tror att jag kan nått, för det har visats sig både en och två gånger att jag kan mer än jag tror 😂😂 
Jag är väldigt mån om min fritid och kanske framförallt min egentid och mitt välmående och ibland behöver jag bry mig om mig själv mer än plugget. För mår jag inte bra pluggar jag inte heller bra och så blir det en ond cirkel. 
Så även här är kontentan: Lyssna på dig sälv och vad DU behöver! MEN ta konsekvenserna av det också. Deppa inte ihop över en omtenta, det är inte hela världen och det värsta som kommer hända är att du lär dig mer 😉 
 
 Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

lalliiz.blogg.se

Hej! Laila heter jag och är 22 år. Jag bor i Skellefteå tillsammans med min sambo och våran dotter, samt våra tre katter. Jag är nyutbildad sjuksköterska men just nu är jag mammaledig. Här får ni följa min vardag och mina intressen, eller ja lite allt möjligt för den delen!

RSS 2.0