Trafikolycka

Idag fick jag prova på att vara först på plats vid en olycka. 
Det hade skett en krock i korsningen på snabbleden/skelleftehamnsleden. Dem i den ena bilen var oskadda men den andra bilen var lite värre. Där satt en chaufför och två barn, när jag kom fram hade chauffören själv ringt sos men var ordentligt tagen av chocken och farsvann lite i medvetandet. Då jag fick ta över kontaketen med sos, försöka prata med chauffören som svajade mellan vaken och medvetandesänkt och försöka lugna barnen som självklart var väldigt skärrade. Det dröjde inte länge innan räddningstjänsten och ambulansen var på plats. Självklart träffade jag en som jag följde med igår och fick då hjälpa till att lugna barnen i ambulansen medans dem klippte taket på bilen och la chauffören på ryggbräda osv.
Dem fick alla fara till sjukhus för undersökning men jag tror det gick bra, mycket var nog chocken av att krocka.
 
Måste säga att det var lätorikt. Det är i sådana situationer man inser hur mycket man egentligen kan, även om man egentligen inte tror det själv.
 
Ja det är väl det mest spänande jag gjort idag. Utöver det har jag varit på stan med Dessan och så blir det fortsatt lan ikväll och lite plugg.
Puss på er!❤

En hel dag på ambulansen

Såå sjukt kul!!
Är nu nästan helt säker på att det är på ambulansen jag vill jobba när jag pluggat klart. Har haft en sjukt bra dag med väldigt mycket olika utryckningar och olika människor. 
Allt från hjärtstopp till trafikolyckor och fallskador. Mycket varierande och så omväxlande med fullt pådrag ena gången och lite lugnare nästa gång.
Måste säga att alla borde få prova vara där och personalen var awesome. Dem tog verkligen sig tid att visa mig saker och berätta vad dem gjorde och varför.
Så ja nästa sommar blir det att söka jobb där, för känns som jag har lite för lite kunskap för att vara där nu och dessutom har jag ju skrivit anställningsavtal med hemvården i kåge.
Så ja helt otroligt kul och lärorik dag jag har haft idag.
 
Nu i helgen blir det att plugga till omtentan, samtidigt som jag ska följa robin till en polare för dem är ett gäng som ska lana. Men nu var det ju ett tag sen dem gjorde de så det får väl gå bra. Blir jag för uttråkad får jag väl fara hem och plugga.
Då var det snart middag och sen blir det nog in till stan. Ha en bra helg på er! 
Puss och kram  ❤
Och för att låta som värdens mest moderiktiga människa så passar jag bättre i hel grönt än i vitt.
😂😉
 

Onsdag

Halloj!
Jag är lite dålig på att uppdatera men det är bara för att jag har mycket att göra och inte riktigt orken att blogga.
 
Har ju fortfarande praktik och trivs fortfarande jättebra 😊 Har egna parienter som jag sköter så gott som själv, vilket är kul.
Måste bara berätta om en sak som hände på praktiken idag.. Jag skulle sätta en PVK, patienten hade jätte bra kärl så själva stickandet var inte det svåra. Så ja jag stack och förde in slangen samtidigt som jag backade ledaren.. Allt frid och fröjd än så länge... Men eftersom patienten skulle ner på operation så ska det vara en ganska grov PVK. Ja och nu kommer det... det blir ganska bra blodflöde i en grön PVK så jag lyckades inte trycka på kärlet och glömde dessutom släppa på stasen 😂😂 Så ja det blev typ blodbad.. Och den stackars anhöriga va blodrädd och höll ju typ på att svimma av allt blod. Kan säga att jag aldrig känt mig såå värdelös på en praktik som då, skämdes som bara den gjorde jag också 😶 Det positiva är ju iallafall att den kom dit den skulle och den funkade 😄😄
Så ja jag är inte alltid så duktig men jag ska ju lära mig på nått sätt så. Och det var ju ingen katastrof men blodigt blev det.
Efter praktiken blev det att gymma 💪
Nu ligger jag i sängen och ska typ snart sova. Ska upp halv 6 imorgon. Blöö och så har jag tandläkarn imorgon också.. fyfan hatar tandläkaren 😭
Gonatt på er ❤

lalliiz.blogg.se

Hej! Laila heter jag och är 22 år. Jag bor i Skellefteå tillsammans med min sambo och våran dotter, samt våra tre katter. Jag är nyutbildad sjuksköterska men just nu är jag mammaledig. Här får ni följa min vardag och mina intressen, eller ja lite allt möjligt för den delen!

RSS 2.0